Decisă să candideze la preşedenţia Federaţiei Române de Atletism, fosta campioană olimpică la maraton, Constantina Diţă Tomescu, a început să viziteze cluburile din România cu secţii de atletism, pentru a vedea problemele cu care se confruntă sportivii, dar şi condiţiile în care aceştia se antrenează.
Puşa, cum este cunoscută în lumea atletismului, s-a aflat luni în Zalău, făcând o vizită la Stadionul Municipal, dar şi la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu”, unde a stat de vorbă cu profesorul Mirel Seişanu, cu Paula Todoran, cea mai bună atletă din Sălaj, dar şi cu Alina Cozac, inspector şcolar de educaţie fizică şi sport în cadrul ISJ Sălaj.
„Am discutat cu Puşa despre viitorul atletismului românesc, despre faptul că vrea revigoreze această ramură sportivă la nivel naţional şi să avem o altă imagine la nivel internaţional. Ea îşi doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism la alegerile de anul viitor şi face un tur prin ţară la cluburile care au drept de vot şi o put susţine. A venit, din câte ne-a spus, din zona Bihorului, iar del a Zalău a plecat spre Maramureş şi Bistriţa-Năsăud”, a declarat Mirel Seişanu, antrenorul Paulei Todoran.
Fosta campioană olimpică a avut o întâlnire şi cu Marcel Doru Ţârle, directorul executiv al Sport Club Municipal Zalău.
Constantina Diţă-Tomescu consideră că numărul atelţilor calificaţi la Jocurile Olimpice ar putea fi mult mai mare în viitor dacă ar exista o finanţare mai mare din partea autorităţilor locale, dar şi condiţii de pregătire mai bune.
Campioană olimpică în 2008, la Beijing, Puşa Tomescu a devenit cea mai cea mai în vârstă câştigătoare a maratonului din toate timpurile, ea având în 2008 vârsta de 38 de ani. Diţă Tomescu este şi campioană mondială de semimaraton, iar în 2005 a câştigat şi Maratonul de la Chicago, eveniment la care participă cei mai valoroşi atleţi din lume.
Diomna spune: „Constantina Diţă-Tomescu consideră că numărul atleţilor calificaţi la Jocurile Olimpice ar putea fi mult mai mare în viitor dacă ar exista o finanţare mai mare din partea autorităţilor locale, dar şi condiţii de pregătire mai bune”
Corect !
Nu e greu sa muncesti, greu e sa fii platit.
In Romania sint slujbe din belsug, dar fara bani, fara plata.